CRO-företaget tar den nordiska pålitligheten ut i världen

CRO-företaget tar den nordiska pålitligheten ut i världen

Stora nog för att kunna driva internationella studier inom vitt skilda terapiområden, och tillräckligt små för att vara agila och erbjuda flexibla lösningar. CRO-företaget LINK Medical har hittat ”the sweet spot” på marknaden, menar vd:n Sissel Lønning Andresen.

När vd:n ska beskriva LINK Medical är det flexibiliteten som först kommer på tal. Att vara lagom stora innebär i det här fallet att företaget kan jobba med uppdrag av olika omfattning, från fullservicestudien till det mindre ”stand alone”-uppdraget, allt efter vad kunden behöver. LINK Medical är också stolta över att ha en av de större regulatoriska avdelningarna i Norden.

– Till skillnad från många mindre CRO:er finns vi i sex länder och har möjligheten att ta oss an internationella uppdrag, berättar Sissel Lønning Andresen.

Företaget driver mellan 10–20 fullservicestudier samtidigt, och cheferna har kännedom om samtliga. Samtidigt är företaget tillräckligt stort för att kunna resurssätta och plocka in ersättare till projektens teammedlemmar om det skulle behövas.

Kvalitet och lokal närvaro viktigt

I dag finns de flesta av de cirka 150 medarbetarna i Skandinavien. Den nordiska närvaron och kulturen är framgångsfaktorer, menar Sissel Lønning Andresen.

– Många av våra kunder uppskattar att få en lokal kontaktperson. Den nordiska kulturen är dessutom förknippad med pålitlighet och lojalitet. Kvalitet och lokal närvaro är viktigt i den här branschen, och det uppskattas av både läkare och patienter som deltar i studier.

Bland kunderna finns mindre biotechbolag och startups, som inte sällan har stora utmaningar med finansiering. Det här är LINK Medical väl medvetna om.

– Vi sätter stort värde i att inte överprisa oss. Vi har alltid en dialog med kunden kring vad som ska ingå i offerten, och sedan följer regelbundna ”governance”-möten för att säkerställa att den följs och att studien går som planerat. Vi jobbar som ett team tillsammans med kunderna, ”their pain is our pain”. Vi vill vara mer än en tjänsteleverantör – vi vill vara en partner, säger Sissel Lønning Andresen.

Om LINK Medical

LINK Medical har sedan bolaget grundades 1995 supporterat nästan 600 kliniska studier och gett regulatorisk support till startups, biotech-, pharma- och medtechbolag. LINK Medical erbjuder även resurser inom projektledning, sponsor oversight, medical writing, data management, statistik samt regulatoriska tjänster, QA, market access och pharmacovigilance.

More news

Don't miss out on the latest updates

Be the first to hear our breaking news at LINK Medical

Get in touch

How can we help you?

Contact us and we will tell you more